tisdag 4 maj 2010

Slarv

Vad är det med detta slarv överallt? När slutade folk bry sig om att försöka få saker och ting korrekt. Det irriterar mig något enormt och visst kan många tycka att det är småsaker, men helt plötsligt blir det rejält fel. Inte minst är det här något som försiggår i media.

Ett typiskt litet slarv är när TV4 skriver en skylt och informerar om att man är live från T-Centralen istället för Centralstationen (stod ett tåg och ingen tunnelbana i bakgrunden). Sveriges Radio lyckades med konststycket att häromdagen säga i en nyhetssändning att arbetslösheten i Spanien var 20%, medan dom i nästa sade att den ökat med 20%. Det är en ytterst liten felsägning, men betydelsen är stor.

Jag tycker att det här är något som också börjar genomsyra samhället mer och mer och vad man än tycker om det och att det är petitesser så är det något du förr eller senare får lida över. Varför försöker vi inte göra vårt absolut bästa hela tiden? Ta dig själv i kragen och svälj inte allt utan säg ifrån när meningslöst slarv sker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar