söndag 9 maj 2010

Eget ansvar

Som alltid intressant att se diskussioner mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin även om jag för närvarande anser att journalisterna/utfrågarna är alldeles för svaga. När Mona/Fredrik sätter igång och pratar om sänkning av skatter/de som fått mest tycker jag det är skrämmande att man inte tar upp det faktum att en resonerar i procent och en i nominella belopp.

Kvälls Agenda-debatt tar dock upp det absolut märkligaste och det som genomsyrar hela det svenska samhället. Just nu tycker jag det är mest skrämmande att lyssna på Mona Sahlin när hon pratar om hur vi alla ska hjälpa till hela tiden. Betyder det helt enkelt att man får göra hur puckade val som helst livet igenom och ändå alltid ska få hjälp på ett sätt som inte stimulerar folk att göra bättre ifrån sig? Ska man inte ta något eget ansvar?

Det som är hyffsat skrämmande är att även Fredrik Reinfeldt till stor del är inne på en resonemangslinje där det curlas och curlas. Detta trots att de förändringar som under mandatperioden genomförts har varit steg i rätt riktning.

Att curla sönder barn har vi nu börjat inse inte är särskilt bra. När ska vi inse att det gäller även folk i största allmänhet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar