måndag 10 maj 2010

"Krisen är inte över"

"Krisen är inte över" varnas det idag av många och det är så sant. Jag tror dock att för att vi verkligen ska komma ifrån det här så måste vi göra det som jag påtalade i tidigare inlägg, dvs att låta folk ta eget ansvar. Det första steget är att folk måste förstå sitt eget ansvar.

Vi måste sluta med MTV-kulturen och bimbo-TV och annat och börja få folk att förstå sitt eget ansvar. Företag och stater är ingenting annat än mängder av medborgare och det är samtliga dessa enskilda handlingar som i slutänden utgör företagens och staternas, visserligen finns en toppstyrning, men dessa är ju avhängiga av medborgarnas göranden och tyckanden och då pratar jag inte bara val vart fjärde år utan det som görs och tycks varje dag.

Idag verkar det oftast som om vi försöker skylla på marknaden som har blivit något ont, men man ska komma ihåg att marknaden, som är ett kollektiv av individer, är rationell. Därtill enkel att förstå då den alltid har som mål att maximera vinst. Genom detta kommer alltid irrationella beslut och lagar att utsättas för press eftersom det stör den naturliga balansen mellan tillgång och efterfrågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar